Med ett hjärta för muslimer

Skriven av Magdalena Carlén, i Sverige

För femte året i rad bjöd vi under lördagen 15 mars in till ”Heart for Muslims”. Årets konferens hölls i Immanuelkyrkan, Örebro och gensvaret bland de drygt 100 deltagarna var positivt.
- Det är viktigt att vi inser att muslimer är människor precis som vi, säger Markus Sand, medarrangör Evangeliska Frikyrkan.

I linje med tidigare år syftade dagen till att uppmuntra, utmana och utrusta vanliga kristna att möta muslimer med kärlek. Huvudtalare under konferensen var Prasanna, ledare för OM:s arbete i Centralasien. Under de senaste åren har Kazakstan, Uzbekistan och Kirgizistan sett Gud möta ett stort antal muslimer och Prasanna berättade:

- Vi ser hur muslimer kommer till tro på Jesus genom Bibeln, drömmar och helande men också när de ser den kärlek vi kristna visar varandra, säger Prasanna. 

prasanna bertil
Uthållighet i kärlek och bön

Under dagen erbjöds också ett stort antal seminarier. Talare från olika bakgrunder och kulturer undervisade och utmanade deltagarna kring hur vi kan nå muslimer med evangeliet.  

- Det var inspirerande att höra berättelser från de som talade under konferensen. Jag utmanades särskilt av bilden kring vad som händer när vi visar Jesu kärlek bland muslimer. Det är Gud som ger växten, men i processen behövs både de som sår och de som vattnar fröna. Det utmanar oss till uthållighet i kärlek och bön trots att vi inte alltid ser tydliga resultat, säger Madeleine.

För- och efterkonferens

Konferensen anordnades av OM Sverige, EFK, Pingst, EFS och Immanuelkyrkan, Örebro.
På fredagskvällen medverkade Prasanna tillsammans med team från OM Sverige i ungdomsmötet i Immanuelkyrkan och på söndagen predikade Prasanna i samma församling. 

OM Sverige tackar medarrangörerna för gott samarbete under helgen och ser fram emot nästa år!

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »