Med ett hjärta för muslimer

Skriven av Magdalena Carlén, i Sverige

För femte året i rad bjöd vi under lördagen 15 mars in till ”Heart for Muslims”. Årets konferens hölls i Immanuelkyrkan, Örebro och gensvaret bland de drygt 100 deltagarna var positivt.
- Det är viktigt att vi inser att muslimer är människor precis som vi, säger Markus Sand, medarrangör Evangeliska Frikyrkan.

I linje med tidigare år syftade dagen till att uppmuntra, utmana och utrusta vanliga kristna att möta muslimer med kärlek. Huvudtalare under konferensen var Prasanna, ledare för OM:s arbete i Centralasien. Under de senaste åren har Kazakstan, Uzbekistan och Kirgizistan sett Gud möta ett stort antal muslimer och Prasanna berättade:

- Vi ser hur muslimer kommer till tro på Jesus genom Bibeln, drömmar och helande men också när de ser den kärlek vi kristna visar varandra, säger Prasanna. 

prasanna bertil
Uthållighet i kärlek och bön

Under dagen erbjöds också ett stort antal seminarier. Talare från olika bakgrunder och kulturer undervisade och utmanade deltagarna kring hur vi kan nå muslimer med evangeliet.  

- Det var inspirerande att höra berättelser från de som talade under konferensen. Jag utmanades särskilt av bilden kring vad som händer när vi visar Jesu kärlek bland muslimer. Det är Gud som ger växten, men i processen behövs både de som sår och de som vattnar fröna. Det utmanar oss till uthållighet i kärlek och bön trots att vi inte alltid ser tydliga resultat, säger Madeleine.

För- och efterkonferens

Konferensen anordnades av OM Sverige, EFK, Pingst, EFS och Immanuelkyrkan, Örebro.
På fredagskvällen medverkade Prasanna tillsammans med team från OM Sverige i ungdomsmötet i Immanuelkyrkan och på söndagen predikade Prasanna i samma församling. 

OM Sverige tackar medarrangörerna för gott samarbete under helgen och ser fram emot nästa år!

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »