OM Sverige i finsk media!

Skriven av Magdalena Carlén, i Sverige

OM Sverige har just nu ett team på besök i Finland. Jackie Thomas leder 6-mannateamet som blivit inbjudna till den svensktalande delen av Finland för att undervisa församlingar och ungdomsledare på temat lärjungaträning. Teamet besöker Finland 28 februari-9 april.

team finland framför bil

I Ekenäs skriver Västra Nyland:

Att skänka tröst i orättvisor

"Ge järnet för din övertygelse" är ledorden för ett unikt missionärsbesök i Ekenäs under helgen.

– Det vi brinner för är att motivera, utrusta och sända människor i mission.

Så sammanfattar Samuel Renling det kall organisationen OM (Operation Mission) Sverige arbetar enligt. Under veckoslutet besöker sex unga missionärer från organisationen friförsamlingarna i Raseborg.

Erfarenhet av hopp

På fredag kväll presenterade det mångkulturella och internationella teamet från OM Sverige vad de står för och delgav sina egna erfarenheter i Metodistkyrkan i Ekenäs.

Joy Lin, ursprungligen från Taiwan, berättade om människor hon mött ute i världen, människor som fått tröst, hopp och en känsla av samhörighet genom tro.

– Det vackraste är att se när de sedan vill gå runt och dela sin nyfunna tro, säger Joy Lin.

Bred erfarenhet

De unga missionärerna från OM Sverige har alla olika bakgrund. Med på besöket till Ekenäs finns också Jackie Thomas, ursprungligen från Barbados, Ja Kyung Moon från Sydkorea, Samuel Magnusson från Sverige och Mari Erkama från Finland.

Det gemensamma är att de vill lära sig och lära ut lärjungaskapet. Förutom fredagens inledande presentation kröns veckoslutet med gudstjänster på söndagen. På lördagen står däremot sessioner i hur man ska fungera som lärjunge på agendan. Ledorden lyder "att göra lärjungar i vardagen".

Text: Christoffer Holm, Västra Nyland

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »