Han började le - Malmö

Skriven av OM Sverige, i Sverige

Ett OM-team arbetade ett par veckor i augusti i Malmö.


Ignite-teamet ägnade långa timmar åt att försöka vittna för folkmassorna under Malmöfestivalen, men det visade sig vara tufft. "Många bara gick förbi oss, ignorerade oss helt eller till och med svor åt oss", berättar australiensiska teammedlemmen Katy.

Men Michael, från USA, talade i en timme med en äldre svensk man han mötte på gatan. "Jonny berättade att hans fru hade dött, och han hade varit på sjukhuset nyligen efter att ha försökt begå självmord. Jag gick igenom grunderna av evangeliet med honom och han lyssnade verkligen. När jag frågade om han ville ta emot Jesus i sitt liv så var han redo. Han bad och bekände sin synd och sina problem med alkohol. Och när han bad började han att le. Efteråt verkade han som en ny människa. "

 

Ca 80.000 av Malmös 300.000 invånare är invandrare, och 60.000 är muslimer. Förorten Rosengård kallas lokalt för "ghettot" och är hem för nästan 20.000 invandrare och nästan hälften av dem är arbetslösa. Tack vare ett OM "Love Europe"-team som knackade dörr i området för ca 17 år sedan, har en församling faktiskt grundats i Rosengård.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »