OM väljer ny ledare

Skriven av Jonathan Karlsson, i Konferenser & Möten

LawrenceSusan
Tar över från Peter Maiden. Lawrence Tong är vald till OM:s nya ledare.

 

BANGKOK, Thailand, (7 mars 2013) – OM, en av världens ledande missionsrörelser, valde under den årliga internationella ledarkonferensen i Bangkok en ny Internationell Ledare, den i tredje i rörelsens nästan 56-åriga historia.

Högtiden utgjordes av sång och dans från en afrikansk kör, hälsningar från andra globala missionsrörelser och en förväntan om Guds fortsatta välsignelse över det arbete som startade 1957. Förutom böner på koreanska, hindi, kinesiska och portugisiska av OM och andra missionsledare, bad George Verwer, OM:s grundare och den första internationella ledaren, en inspirerande bön för den tillträdande Lawrence Tong.

Lawrence Tong från Singapore tar över ledarskapet från Peter Maiden från Storbritannien som har betjänat och lett rörelsen sedan 2003. Lawrence som har arbetat som direktor för OM:s skepp Logos II och varit med om grundandet av och lett OM i Kina tar över den 1 september 2013.

- Jag är glad över att få lämna över tyglarna till Lawrence Tong. Jag tror det är den rätta tiden för en individ som har de nödvändiga gåvorna och som kommer från den globala södern att ta över rodret för rörelsen. Lawrence är välkänd utöver hela OM och har en lång och rik historia med oss, och jag har stort förtroende för honom och Susan när de nu tar sig an uppgiften, sade Peter Maiden.

Med i ledarskapet redan 1985
Peter Maidens karriär med OM sträcker sig nästan 40 år tillbaka. Han och hustrun Win gick med i OM under 1974, de ledde arbetet med OM Storbritannien fram till 1985 när han blev den första biträdande internationella direktorn. Peter har också arbetat som ledamot för Keswick Ministries och suttit i många globala styrelser. Han är en uppskattad bibellärare och författare.

Maiden har tre gifta barn och åtta barnbarn, med vilka de nu ser fram emot att tillbringa mer tid. Peter ska fortsätta som bibellärare och författare och kommer ha en värdefull röst inom OM:s globala arbete.

- Det har varit en stor ära och glädje för Win och mig att tjäna i denna uppgift. Vi har varit omgivna av ett fantastiskt team och står i stor skuld till dem.

Tog OM till Kina
Lawrence Tong kombinerar en smittande entusiasm både för OM:s uppdrag och för välbefinnandet hos medlemmarna runtom i världen. Han träffade sin amerikanska hustru Susan när han var på skeppet Doulos och de gifte sig 1989. De har två vuxna söner över vilka de är ’exceptionellt stolta’. Lawrences andliga resa började med en överlåtelse till Jesus på ett möte i Singapore 1974. Han började i missionsteamet på Doulos under 1978. Susan gick med i OM 1979 och under de kommande tio åren fanns hon på flera olika OM-fält, bland annat Doulos och med team i Indien, Bangladesh och OM USA.

Lawrence ledarskap har bestått av att sitta i OM Singapores styrelse från 1995 till 2001, missionsledare för OM Taiwan från 1999 till 2001, direktor på Logos II från 2001 till 2005 och ekonomisk utveckling med OM Ships kontor i Florence, South Carolina, USA. Sedan 2006 har Lawrence lett det snabbt växande arbetet med OM i Kina med ett speciellt fokus på välfärds- och jordbruksutveckling som han och ett team med lokala samarbetspartners har etablerat i Sichuanregionen efter jordbävningen 2008.

- Jag står i skuld till ett OM som format mitt liv och min verksamhet.  Det tjänande ledarskap som finns hos så många av er här, tidigare och nuvarande OM-kollegor, inspirerar mig fortfarande, sade Tong under högtiden.
- Mitt hjärta slår för att uppmuntra OM att var äkta både gentemot evangeliet och till våra grundvärderingar, medan vi passionerat arbetat för att ge hopp till män och kvinnor, pojkar och flickor i nästan varje del av världen. För min del kommer jag sträva efter att ge tillbaka till OM vad Herren har gett mig, så att jag, och vi tillsammans, vår generation av OM:are, kan bli ännu mer förtjänta av Hans kallelse.

Text: Rebecca Barnhart
Översättning: Jonathan Karlsson

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »