Dag ut och dag in

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

Flood_damaged_houses_in_Pakistan

Arbetet bland översvämningens offer i Pakistan pågår dag ut och dag in och ständigt kommer nya rapporter. Hittills har OM-teamen delat ut mat till 4.553 familjer och behandlat 3,768 patienter. Men det händer också andra saker under arbetets gång...

Eid-hälsningar
I ett översvämningsdrabbat området i södra Pakistan, var det en av OM-teamets medlemmar som med sin familj besökte några familjer för att ge dem hälsningar till Eid (festen då man firar slutet av Ramadan). Dessa familjer var mycket glada över att någon tagit sig tid med dem medan de befann sig så långt hemifrån. De sa, "Vi kommer aldrig att glömma detta ögonblick: när vi var hungriga, gav ni oss mat och besökte oss."

Bönesvar
OM-teamet i söder mötte en man på en däck verkstad. De gav honom ett exemplar av Nya testamentet. Några dagar senare mötte mannen teamet igen och sade till dem: "När jag läste om de mirakel som Jesus gjorde, tänkte jag på att be för min sjuka släkting. Jag sa: "Gud, om kraften i Jesus fortfarande fungerar kan du bota honom." Samma dag blev den sjuka släktingen frisk.

Teamet fick också ett annat svar på bön när några av översvämningarnas flyktingar ställdes inför omedelbar avhysning från en lokal skola, men fick tillstånd av regeringen att stanna kvar tills alternativa bostäder dyker upp.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »