Ett sökande efter svar - Nepal

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

Två utländska volontärer med OM Nepal vandrade i norra distriktet och distribuerade kristna böcker medan de gick. De fann ett par församlingar längs vägen och stannade för att dricka te och dela kontaktinformation med en lokal pastor.

Tre månader senare, efter att de kommit tillbaka till Kathmandu, fick de ett telefonsamtal från hustrun till pastorn som de hade träffat på färden. Hon berättade att efter att de hade passerat genom området, hade två män kommit till kyrkan. Männen berättade för pastorn att två utländska kvinnor hade gett dem böcker, och de ville veta mer om vad de hade läst. De hade sökt i området och hittade till slut kyrkan. Strax efter, accepterade båda männen Kristus som sin frälsare och lät döpa sig.

Prisa Gud för dessa nya bröder i Kristus! Prisa Gud för denna lokala församling och vandrarnas vittnesbörd. Be om Guds välsignelse över denna pastor, hans familj och församlingen. Be att fler precis som dessa män kommer att försöka förstå Guds ord.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »