OM i Japan rapporterar

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

I den nordöstra delen av Japan, där jordbävningen och tsunamin slog till allra hårdast, finns inte många församlingar, men det finns några, inklusive ett fåtal som får våra nyhetsbrev. När vi kontaktade dem, svarade en Baptist församling i Sendai på vårt erbjudande om hjälp. Vi satte genast av med en bil full med mat, vatten och fotogen, med syfte att få bättre insikt i behoven där.
En annan församling vi besökte är hemförsamling till några missionärsvänner i Turkiet. Det var fantastiskt att få se att dessa två kyrkor är ok, och att alla dess medlemmar är oskadda, även om vissa har förlorat allt de ägde. En medlem hade blivit tvungen att klättra upp på en vattentank på taket på sitt hus för att undkomma tsunamin. En helikopter kom för att rädda henne!
Så snart församlingarnas ledare kunnat organisera sina hjälpinsatser är vi redo att hjälpa till. Det är inte lätt för dem att identifiera de största behoven just nu, eftersom många vägar fortfarande är stängda av regeringen tills de kunnat röjas upp. Bränsle är fortfarande en bristvara och de som övervakar flyktingförläggningarna är helt enkelt överväldigade. Fortsätt att be för alla inblandade.
Be för många av de förläggningar som inte har tillräckligt med mat och vatten just nu. Vi hoppas kunna ta dit en lastbil fylld med mat, vatten och andra förnödenheter någon av de kommande dagarna.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »