OM hjälper översvämningarnas offer - Thailand

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

De aktuella översvämningarna i Thailand är de värsta landet har sett på 50 år. Tjugoåtta provinser rapporteras att ha översvämmats, vilket påverkar 1,2 miljoner hektar jordbruksmark. Vattnet är förorenat, vilket gör att många människor lider av hudutslag och andra sjukdomar.

Staden Ayutthaya, en bit uppför floden Chao Phraya från Bangkok, har blivit översvämmad.
OM Thailand planerar att skicka ett hjälpteam dit och till Ang Thong provinsen. Man rapporterar att en troende, Ae, återvände till sitt hem i Ayutthaya för att upptäcka att vattnet stod ca 2 meter högt i huset. Hennes familj var strandsatta i det övre rummet, utan rinnande vatten.

Eftersom det enda sättet att komma in i staden är med båt, planerar Ae:s far att ta en båt för att plocka upp leveranser när OM Thailands Young Pro ska göra en kartläggning av området nu i veckan.

Vänligen be för de människor som drabbats av översvämningarna. Be för OM Thailand som försöker arbeta med nödhjälp. Be att Herren rör vid hjärtan hos den thailändska befolkningen genom den kärlek OM Thailand förmedlar.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »