Översvämningarna - Thailand

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 

De östra, västra och norra delarna av Bangkok är fortfarande under vatten. På grund av översvämningen har man senarelagt skolstarten en månad och oron är stor för hälsoproblem och inflation. Men den goda nyheten är att vattennivån har börjat sjunka. Distrikten nära den internationella flygplatsen och centrum är torra så vi har normal trafik. Bangmotförsamlingen har utgjort ett centrum när det handlar om att distribuera mat och förnödenheter. OM i Thailand distribuerar mat och ekonomiskt stöd till kyrkor som fungerar som flyktingförläggningar. OM Thailand förbereder sig också för att hjälpa till att städa upp efter hand som vattnet rinner undan. Detta är inte en naturkatastrof, det är människans verk och hur länge översvämningen ska vara beror på om regeringen kommer att släppa ut mer vatten från dammar i floden. Be för OM om vishet under översvämningarna och om enhet för det thailändska folket.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »