Kvinnor från olika kulturer finner gemenskap - Hong Kong

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 

En kinesisk kvinna som heter Dody deltog nyligen i en kampanj bland etniska minoriteter i Hong Kong. Dodys uppgift var att lära ut kantonesiska till tre pakistanska mödrar som talade urdu. Först kunde Dody och de pakistanska kvinnorna inte kommunicerar så bra. Tack och lov talade en av de pakistanska kvinnor också lite engelska och Dody kunde använda kroppsspråk för att kommunicera och undervisa. Hon använde en sång för att lära dem hur man räknar på kantonesiska, och kvinnorna gjorde glatt övningarna tillsammans och räknade samtidigt högt.

På rasten visade volontärerna en film som heter Magdalena - en upplaga av JESUS ​​filmen för kvinnor. De pakistanska kvinnorna fascinerades av berättelsen om Abraham i filmen. "Det här är vår kultur", förundrades en av dem. "Är din chef från Pakistan? Hur hörde ni talas om den här filmen?" En volontär förklarade att en vän hade rekommenderat den till dem.

Tacka Gud för den vänskap som uppstått under kampanjen. Be att OM Hongkong ska kunna dela mer av Guds kärlek med dessa kvinnor och andra som dem.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »