Barnbrudar från slummen - Bangladesh

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 


Livet för de flesta flickor i slummen är tufft. Många lever i mycket svåra och kränkande arbetssituationer, andra är bortgifta till män de inte känner. De flesta, som t.ex. Shumi, hinner knappt vara barn innan de ska gifta sig och hantera ett familjeliv.

För två år sedan deltog Shumi i barnklubben som hölls i slummen. Även om hon var en av de äldre flickorna, älskade hon fortfarande att måla och spela spel.

För ett och ett halvt år sedan förändrades allt: Shumi gifte sig. Nu är hon 17 år och Shumi har redan två barn under ett år. Shumis situation är dock bättre än de flestas eftersom hennes man tror på  Jesus och han arbetar hårt.

Be gärna för Shumi och andra som henne. Barnklubbarna skapar goda relationer med familjer i slummen. Be att de engagerade får möjlighet att ge hopp till dessa familjer. Be att Guds kärlek får lysa upp livet för tjejer som är i Shumis situation.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »