Mina vänner säljer böcker åt mig! - Bangladesh

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 

Akbar sålde böcker på en buss nyligen när en annan passagerare, en religiös ledare, började ifrågasätta och motarbeta honom. Akbar gjorde sitt bästa för att besvara frågorna artigt, men tonen i samtalet blev så småningom ganska hetsig.

Några studenter bak i bussen hörde den ökande volymen på konversationen. De kom fram för att se vad som hände. Till deras förvåning fann de sin college kompis i livlig debatt med en annan man. Även om de inte delade sin väns tro, var han fortfarande en vän, så de kom fram för att stödja honom. Trots allt, om Akbar sålde böcker, måste det vara bra böcker. De respekterade honom som en god människa och vän.

Den äldre mannen var något förlägen av deras entusiasm för att delta i samtalet. Han ville inte ta sig an en grupp studenter, utan satte sig ödmjukt ner och tystnade. Resten av bussen lyssnade medan Akbar erbjöd sina böcker till dem och berättade vad de handlade om. Han sålde fem uppsättningar böcker på den bussen innan han klev av vid sin hållplats.

Be att de som köpt böcker på bussen kommer att läsa dem och söka sanningen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »