Mina vänner säljer böcker åt mig! - Bangladesh

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 

Akbar sålde böcker på en buss nyligen när en annan passagerare, en religiös ledare, började ifrågasätta och motarbeta honom. Akbar gjorde sitt bästa för att besvara frågorna artigt, men tonen i samtalet blev så småningom ganska hetsig.

Några studenter bak i bussen hörde den ökande volymen på konversationen. De kom fram för att se vad som hände. Till deras förvåning fann de sin college kompis i livlig debatt med en annan man. Även om de inte delade sin väns tro, var han fortfarande en vän, så de kom fram för att stödja honom. Trots allt, om Akbar sålde böcker, måste det vara bra böcker. De respekterade honom som en god människa och vän.

Den äldre mannen var något förlägen av deras entusiasm för att delta i samtalet. Han ville inte ta sig an en grupp studenter, utan satte sig ödmjukt ner och tystnade. Resten av bussen lyssnade medan Akbar erbjöd sina böcker till dem och berättade vad de handlade om. Han sålde fem uppsättningar böcker på den bussen innan han klev av vid sin hållplats.

Be att de som köpt böcker på bussen kommer att läsa dem och söka sanningen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »