Fler studenter anmälda, fler lärare behövs! Filippinerna

Skriven av OM Sverige, i Indien & Sydostasien

 Fyrtiotvå elever har skrivit in sig på OM Filippinernas ALS- program i år. ALS (=Alternativ Learning System) lanserades 2009, och syftar till att hjälpa skolungdomar med särskilda behov i Cebu att klara gymnasiet.

Hittills har endast två heltidsanställda lärare arbetat med ALS-programmet. Men eftersom antalet sökande ökar, ökar också behovet av lärare. Av dem som har anmält sig till programmet i år, har sex av eleverna bedömts som analfabeter, men övriga på något högre grundskolenivå.

Daniela, från Tyskland, har arbetat med ALS-programmet under de senaste två åren. Med fler studenter i år ser hon behov av ytterligare två lärare för att underlätta undervisningen. Av alla organisationer och lokala offentliga enheter som erbjuder detta program fick OM Filippinerna ett av de högsta antalen godkända studenter i fjol. "Vi vill gärna hjälpa fler ungdomar att fullfölja sin dröm för en högre utbildning, eller åtminstone, att fullfölja gymnasiet," sade hon.

Som kristen organisation försöker OM Filippinerna också att uppfylla de andliga behoven hos eleverna genom att avsätta tid för dagliga morgon andakter och bibelstudium varje fredag​​. "Det är en glädje att se studenterna förändras under sin tid hos oss, och att se dem ta initiativ för att hjälpa varandra och frivilligt leda bönestunder", fortsatte Daniela. "Att bara få vara en del av deras resa är en av de saker jag är mest tacksam för!"

Prisa Gud för de goda resultaten hos OM Filippinernas ALS-studenter förra året och för det växande intresset. Be att Gud förser med ytterligare två lärare för att stärka teamet.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »