Vattnet som räddar liv

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

Preparing_food_outside

I södra Pakistan, står tusentals människor, som bor vid floden Indus, inför en av de största ironierna som uppstår vid översvämningskatastrofer: en akut brist på rent dricksvatten. OM blev ombedda att installera handpumpar för människor som lever med denna besvärliga situation. Hittills har OM teamet försett 200 familjer med tio sådana handpumpar. Teamet var också glada att få hjälp från den lokala kyrkan med matleveranser till dessa avlägsna regioner.

Guds timing
OM teamet kunde även köpa in grundläggande förnödenheter att fördela bland 100 hemlösa familjer. Dessa leveranser omfattar filtar, lakan, kläder och köksredskap. Detta behov fick vänta under matdistributionsfasen, på grund av brist på medel. Teamet är tacksamma för att en gammal vän till OM Pakistan donerat en summa för att möta detta behov. Situationen blir snart akut när vintern kommer och det kallare vädret plågar familjerna i lägren och även dem som återvänder till sina byar.

Falsk undervisning
Vid OM:s medicinska mottagning i söder, finns tre läkare och två sjuksköterskor som behandlar över två hundra patienter om dagen. Efter behandlingen har det medicinska teamet ofta möjlighet att be med människor och att dela Guds ord. Folk är mycket glada och tacksamma för den hjälp de fått från OM-teamet. Patienterna säger till teamet, "Vi får falsk undervisning om ert folk, men vi har fått se att ni är väldigt snälla och generösa mot oss och våra barn."


Böneämnen

* Tacka Gud för möjligheten att dela de goda nyheterna vid de medicinska mottagningarna och för att man sluppit säkerhetsproblem.
* Tacka Gud för två nya läkare från Kina som kommit för att hjälpa till i söder.
* Be för ombyggnaden av 100 bostäder i två utvalda områden. Det kommer att bli en stor utmaning för teamen. Be för styrka och visdom för den uppgift som väntar.

 

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »