Herren förde dem till oss

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

Hjälparbetet efter översvämningen i Pakistan ger också många tillfällen att vittna om Jesus. När teamen delar ut mat och mediciner är det många som också frågar efter biblar och förbön.

Ett team stötte på en övertygelse hos både muslimer och hinduer att kristna är en slags hinduisk sekt. De flesta av dem som tror så lever långt från städer i avlägsna byar och har heller ingen aning om tåg, vägar, fordon och många andra saker. Under hjälparbetets gång kunde man dock få dem att ändra inställning och visa och berätta om vad som verkligen menas med kristna. Teamet delade med sig av sin tro och berättade om Jesus Kristus och hans offer och den himmelske Faderns kärlek. Waris berättar: "Jag tänker att översvämningen blev en fantastisk möjlighet för oss att visa Kristus för dem, eftersom många av dem är från avlägsna byar och inte har tillgång till världen utanför. Jag tror inte att vårt team hade kunnat gå och nå ut till deras byar, men här har HERREN i stället fört dem till oss. "

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »