Stor efterfrågan av litteratur - Ryssland

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

Det centralasiatiska reseteamet åkte in i Ryssland där många centralasiater befinner sig för att få arbete - ofta illegalt. När de gick genom marknadsområdet mötte de många "svartjobbare". Teamet hade med sig litteratur på uzbekiska, kirgiziska och tadzjikiska och kunde dela ut mängder. Folk sprang efter dem och frågade efter böcker på sitt eget språk. Trots att de var fattiga, var de även villiga att betala pengar för dessa böcker och efteråt stod de runt omkring helt uppslukade av sina böcker.

Två kvinnor förstod evangeliet och grät och bad med teamet. Sedan presenterade de teamet för några andra centralasiater och de blev hembjudna och kunde hålla kvällsbibelstudier, vilket resulterade i att många fick höra de goda nyheterna. Detta blev till stor uppmuntran för den lokala församlingen.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »