Bygg upp mitt hus först - Pakistan

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

Teamen reste från by till by för att hjälpa till med återuppbyggnaden.
I en by, kom en man för att möta teamet och hotade dem med ett laddat gevär. Han sade: "bygg upp mitt hus först" Senare kom hela byn med sina gevär och sa till den förste mannen: "De här människorna är våra gäster: den som skadar dem är vår fiende. Vi måste skjuta dig eftersom du förolämpat våra gäster "Teamet bad att alla människorna skulle förlåta mannen, men de sa: "Det är emot vår kultur, vi måste straffa honom" Broder S från teamet sade till dem: "Vi är era gäster och vi är kristna. Vår Herre sa att vi även måste älska våra fiender, så om du respekterar oss, låt honom gå i frid." Senare lät byborna den här mannen gå. Två dagar senare kom han för att träffa broder S och bad om förlåtelse

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »