Hon trodde direkt - Centralasien

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

 

Arzu är violinist. När hon hörde att jag var pianist ville hon träffa mig så att vi kunde ordna en tid för att spela tillsammans. Vi träffades i en stor galleria, där vi åt bakad potatis och Arzu berättade sin historia.

När hon var 13 år gammal bestämde hon sig för att börja läsa Koranen och söka Gud. Hon förstod inte mycket av vad hon läste och hade ingen ro, som om något var fel. En dag tog Arzu en promenad och såg Nya testamentet i en bokhandel. Hon bestämde sig för att köpa den och gick hem och läste.

"Direkt när jag läste, trodde jag, utbrast hon. Jag var ödmjuk och förvånad över hennes enkla men kraftfulla historia. Arzu är nu 18 år gammal. Först förra året hittade hon den enda kyrkan i stan på internet, så nu kan hon träffa andra troende. Hennes föräldrar godkänner dock inte hennes tro så hon kan inte delta i kyrkans möten. En gång i veckan träffar hon en vän för att läsa, prata och be tillsammans. Jag träffar henne också, vi spelar och ber tillsammans.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »