Hon trodde direkt - Centralasien

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

 

Arzu är violinist. När hon hörde att jag var pianist ville hon träffa mig så att vi kunde ordna en tid för att spela tillsammans. Vi träffades i en stor galleria, där vi åt bakad potatis och Arzu berättade sin historia.

När hon var 13 år gammal bestämde hon sig för att börja läsa Koranen och söka Gud. Hon förstod inte mycket av vad hon läste och hade ingen ro, som om något var fel. En dag tog Arzu en promenad och såg Nya testamentet i en bokhandel. Hon bestämde sig för att köpa den och gick hem och läste.

"Direkt när jag läste, trodde jag, utbrast hon. Jag var ödmjuk och förvånad över hennes enkla men kraftfulla historia. Arzu är nu 18 år gammal. Först förra året hittade hon den enda kyrkan i stan på internet, så nu kan hon träffa andra troende. Hennes föräldrar godkänner dock inte hennes tro så hon kan inte delta i kyrkans möten. En gång i veckan träffar hon en vän för att läsa, prata och be tillsammans. Jag träffar henne också, vi spelar och ber tillsammans.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »