Hopp till lokala företagare - Turkiet

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

I juli var det ett team från årets Transform-kampanj i Turkiet som fick flera intressanta tillfällen att berätta om hoppet i Jesus Kristus för lokala företagare.

En man, Ali, ville ha mer betalt för teamets måltid än vad som annonserades på skylten utanför hans fiskrestaurang. När teamet utmanade honom, inbjöd han dem till sitt båthus på stranden och tog ut dem i sin fiskebåt. "Vilken möjlighet att berätta historien om Jesus och hans fiskande lärjungar, att kasta nät på andra sidan och stora fångster av fisk", sa en deltagare.

En annan man, Mustafa, träffade teamet i en tidningskiosk. När han insåg att de var utlänningar, var han angelägen om att lyssna på deras budskap. Teamet berättade att eftersom Jesus var syndfri, är Han är den ende som kan ta bort våra synder. Mustafa ville då se i Bibeln där det står att våra synder tas bort.

En deltagare var redo med en vers: "Under min andakt på förmiddagen hade Gud gett mig en vers: 2 Kor 5:17, där det står: " Alltså, om någon är i Kristus, är han en ny skapelse: Det gamla är förbi, se det nya har kommit! "

Be gärna för Ali och Mustafa och andra som hörde de goda nyheterna om Kristus i juli.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »