Hopp till lokala företagare - Turkiet

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

I juli var det ett team från årets Transform-kampanj i Turkiet som fick flera intressanta tillfällen att berätta om hoppet i Jesus Kristus för lokala företagare.

En man, Ali, ville ha mer betalt för teamets måltid än vad som annonserades på skylten utanför hans fiskrestaurang. När teamet utmanade honom, inbjöd han dem till sitt båthus på stranden och tog ut dem i sin fiskebåt. "Vilken möjlighet att berätta historien om Jesus och hans fiskande lärjungar, att kasta nät på andra sidan och stora fångster av fisk", sa en deltagare.

En annan man, Mustafa, träffade teamet i en tidningskiosk. När han insåg att de var utlänningar, var han angelägen om att lyssna på deras budskap. Teamet berättade att eftersom Jesus var syndfri, är Han är den ende som kan ta bort våra synder. Mustafa ville då se i Bibeln där det står att våra synder tas bort.

En deltagare var redo med en vers: "Under min andakt på förmiddagen hade Gud gett mig en vers: 2 Kor 5:17, där det står: " Alltså, om någon är i Kristus, är han en ny skapelse: Det gamla är förbi, se det nya har kommit! "

Be gärna för Ali och Mustafa och andra som hörde de goda nyheterna om Kristus i juli.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »