En bibelskola föds - Kaukasus

Skriven av OM Sverige, i Centralasien

För tre år sedan satt en OMare och en annan medarbetare på Kaspiska havets strand och planerade lanseringen av en liten deltidsbibelskola för nationella troende. De hade insett att det inte fanns någon utbildning för lekmannaledare i detta muslimska land. De planerade att var tredje månad, skulle två ämnen behandlas under fyra dagars utbildning. Dessutom skulle undervisningsmaterialet anpassas till det lokala sammanhanget och levereras på det lokala språket. Eleverna skulle i huvudsak vara från avlägsna städer där endast små grupper av troende fanns. Skolan började med bara sju elever. Ledning och lärare, som oftast var utländska, har från början uppmuntrat och utbildat lokala förmågor för att bli lärare. De var glada att få se centralasiatiska lärare från ett grannland flyga in för att presentera två ämnen. Varje år har skolan vuxit. Samordnaren och fem medlemmar av ledarteamet är nationella troende. Skolan har en läroplan för åtta ämnen, och endast ett av dessa undervisas av en utlänning. Prisa Gud för denna lilla pärla, som främjar Guds rike i Kaukasus-regionen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »