Ge Hopp till irakiska flyktingar

Skriven av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika

OM finns på plats i norra Irak för att hjälpa människor på flykt

Situationen i norra Irak fortsätter att förvärras. Hundratusentals människor har flytt sina hem efter extremisters våld och fruktansvärda omständigheter.

OM har en lång historia av arbete i Irak och vi har haft arbetare på plats i många år. Vi har goda relationer med lokala församlingar och troende från olika bakgrunder i hela regionen.

Som ett gensvar på den kris som uppstått har OM startat hjälpprojekt som just nu pågår på fyra olika platser i norra Irak. Vi hjälper tusentals människor från kristen, yazidisk och muslimsk bakgrund med mat, hygienartiklar samt filtar och madrasser för att möta de mest akuta behoven. Situationen är väldigt osäker och vårt arbete förändras på vissa platser i princip dagligen.

Grundprinciperna för vårt arbete i norra Irak är att

  • arbeta relationsfokuserat,
  • samarbeta med lokala troende,
  • villkorslöst hjälpa människor i nöd oberoende av etnisk eller religiös bakgrund men
  • inte hymla med vår tro på Jesus Kristus.

Vår längtan är att människors fysiska och känslomässiga behov blir mötta men också att de får möta och uppleva Jesus.

Vi kanaliserar gåvor till arbetet i norra Irak genom vår Ge hopp-fond.

Ge din gåva till Ge hopp-fonden online!

Märk gåvan "GH1409E1". Du kan också ge via pg 8 66 69-9.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »