Bageri hjälper fler

Skriven av Magdalena Carlén, i Mellanöstern & Nordafrika

OM fortfarande på plats i Syrien och Irak. Nöden är stor och hjälpen fortsätter. Ge en gåva till Ge Hopp: Syrien/Irak här

Hjälputdelning i norra Irak

För ganska precis ett år sedan började flyktingströmmarna välla in i norra Irak. Hundratusentals flydde IS och kom emotionellt och fysisk utmattade till städerna i området. Många lokala församlingarna togs på sängen men gjorde vad de kunde för att hjälpa.

– Det inledande kaoset har lagt sig men det känns fortfarande som att leva i en oorganiserad vänthall: familjer hoppas på att kunna återvända hem, men just nu ser vi ingen ljusning, berättar Ibrahim*, en av våra medarbetare på plats.

Vårt hjälparbete fortsätter året om i hela regionen: Syrien, Jordanien, Libanon och norra Irak.
– Det enda som förändras är årstiderna. Under vintern ger vi dem jackor och kaminer och nu på sommaren, när värmen kan stiga upp till 50 grader delar vi ut fläktar och kylare, berättar Ibrahim.

Tillsammans med lokala församlingar och pastorer söker vi hela tiden nya sätt att hjälpa och stötta flyktingarna långsiktigt.

I ett av flyktinglägren i norra Irak bor idag 23 000 irakiska internflyktingar. Här finansierar OM två bakstugor som under den lokala pastorns ledning bakar bröd till familjerna i lägret.

De två bagerierna bakar nära 11 000 frallor om dagen, sex dagar i veckan och ger jobb och inkomst till 8 kvinnor i lägret.

Mitt i all fysisk nöd finns också en andlig hunger. Ibrahim berättar:
– Halva vår församling lämnade landet när trycket på deras familjer blev för stort, men nu börjar kyrkan bli för liten för att rymma alla de nya som kommer för att höra Guds ord! 

Tack för att du står med oss i arbetet att ge hopp till Syrien och Iraks folk!

*namn ändrat av säkerhetsskäl

_________________________________________________
Det långsiktiga arbetet avgörande

För en långvarig förändring i regionen krävs långsiktigt arbete: fysisk uppbyggnad, hjälp till självhjälp och skolgång för barnen.

Vi jobbar tillsammans med den lokala församlingen för att se det hända – var med du också!

500 kr bidrar till att fler familjer kan få jobb och en egen inkomst.
Ge en gåva här eller via OM Sveriges PG 86 669-9. Märk gåvan “GH1509SI”

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »