Taxichaufförer och evangeliet - Nordafrika

Skriven av OM Sverige, i Mellanöstern & Nordafrika

Under flera månader har en lokal taxichaufför troget kört Ralph* till kyrkan varje vecka. Föraren vet att Ralph är en kristen och de har lärt känna varandra. Gud har gett Ralph möjlighet att dela evangeliet med honom med hjälp av litteratur.

Nyligen bad Ralph för de tusentals taxichaufförer som har förmodligen aldrig hört eller läst evangeliet. När han gick för att ta sin "kyrktaxi" följande vecka blev Ralph förvånad över att se att hans ordinarie förare inte var där. Ralph hörde Gud säga: "Här är din chans att vara ett vittne igen."

Snart kom en taxi och Ralph fick tillfälle att ge föraren ett arabisk / engelskt traktat. Efter kyrkan samma dag, behövde Ralph komma hem snabbt för att skriva och fick då en annan taxi. Denna gång var det en ung man som körde och han tog glatt emot det arabiska Johannesevangeliet som Ralph erbjöd honom!

Flera gånger varje dag stannar taxichaufförer för att vila, äta och dricka te. Be att taxichaufförerna ska använda dessa stunder till att läsa det de har fått.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »