Taxichaufförer och evangeliet - Nordafrika

Skriven av OM Sverige, i Mellanöstern & Nordafrika

Under flera månader har en lokal taxichaufför troget kört Ralph* till kyrkan varje vecka. Föraren vet att Ralph är en kristen och de har lärt känna varandra. Gud har gett Ralph möjlighet att dela evangeliet med honom med hjälp av litteratur.

Nyligen bad Ralph för de tusentals taxichaufförer som har förmodligen aldrig hört eller läst evangeliet. När han gick för att ta sin "kyrktaxi" följande vecka blev Ralph förvånad över att se att hans ordinarie förare inte var där. Ralph hörde Gud säga: "Här är din chans att vara ett vittne igen."

Snart kom en taxi och Ralph fick tillfälle att ge föraren ett arabisk / engelskt traktat. Efter kyrkan samma dag, behövde Ralph komma hem snabbt för att skriva och fick då en annan taxi. Denna gång var det en ung man som körde och han tog glatt emot det arabiska Johannesevangeliet som Ralph erbjöd honom!

Flera gånger varje dag stannar taxichaufförer för att vila, äta och dricka te. Be att taxichaufförerna ska använda dessa stunder till att läsa det de har fått.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »