"Damaskus”-filmen visades på högskolan - Syrien

Skriven av OM Sverige, i Mellanöstern & Nordafrika

 

Trots att situationen i Syrien fortfarande är instabil, kan teamet se Gud arbeta i människors hjärtan. Teamet visade nyligen filmen "Damaskus", berättelsen om Paulus liv, på den lokala tekniska högskolan.

Efter att ha fått tillstånd från myndigheterna, välkomnade de cirka 200 ungdomar som kom för att se filmen. Vakten gav dem nyckeln och gick, vilket gav gruppen en större frihet. De flesta besökarna tog emot ett Nya testamentet efter filmen och många stannade kvar efteråt för att ställa frågor om evangeliet.

I det här området finns det inga kristna, men många letar efter svar. Be för öppna dörrar och hjärtan. Arbetarna behöver också vishet, eftersom människor ber dem om hjälp nästan varje dag. Fattigdomen i landet sprider sig och medicinska behandlingar har blivit för dyra för många. Be att folket i Syrien ska börja ropa till Gud i dessa desperata situationer. Be att de som söker Sanningen ska hitta honom.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »