Teenstreet: ledare på plats!

Skriven av Magdalena Carlén, i Teenstreet

Teenstreet-ledardag

1-8 augusti är det dags för Teenstreet – OM:s internationella tonårsläger. Idag samlar vi de svenska ledarna för att peppa, uppmuntra och utmana inför lägret.
– Det kan vara lite kaos att vara över 4000 människor på ett och samma ställe, men jag ser verkligen fram emot Teenstreet, säger Anna, en av de svenska ledarna.

Varje år samlas 4500 tonåringar och ledare för bibelundervisning, lovsång och skönt häng med andra kristna. Årets Teenstreet hålls i Offenburg, Tyskland. I år är vi nära 180 tonåringar (rekord!) och 45 coacher/smågruppsledare från Sverige.

­– Teenstreet är till för tonåringarna och vi vill att de ska få möta Gud, säger Elisabeth Rodriguez, ansvarig för Teenstreet Sverige.

Utöver tonåringar och coacher reser ett stort antal serviceteam, bönefolk och övriga ledare med. Totalt är vi runt 300 svenskar på plats.

– Vi är stolta och glada över att just ni är våra ledare, säger Elisabeth.

Årets tema är ”Home” och utgår från Johannes 14. Josh och Debs Walker (USA) håller i undervisningen. Här berättar de kort om temat:

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »