Teenstreet-helg på gång

Skriven av Magdalena, i Teenstreet

Netgrupp Teenstreet

22-24 januari går årets Teenstreet-helg av stapeln. 200 deltagare samlas i Ryttargårdskyrkan, Linköping. Temat är "Victoriuos", att segra genom Jesus.

- Vi vill göra det vi gjort under många år, nämligen träna kristna tonåringar att bli lärjungar till Jesus. Men vi vill inte enbart skapa lärjungar utan ockå att dessa lärjungar i sin tur skapar lärjungar. Så att det blir en rörelse, berättar Magdalena Carlén, kommunikationsansvarig på OM Sverige.

Vilka är med under helgen?
- Målgruppen är 13-17-åringar, de som är 18-21 blir volontärer och äldre än så erbjuds att vara ledare. I år har runt 200 har anmält sig, vilket är rekord. Vi har märkt en ökning de senaste åren. En förklaring kan vara att ungdomsledare vill veta hur man tränar lärjungar.

Hålls lägret alltid i Ryttargårdskyrkan i Linköping?
- Nej, det är första gången. Under flera år har vi varit i Råslätt i Jönköping där OM-kontoret ligger. Den här gången ville vi testa att vara någon annanstans och då föll valet på Ryttargårdskyrkan eftersom många av de som är med på våra helger kommer därifrån.

Vad gör ni?
- Vi håller på från fredag kväll till söndag förmiddag. Det blir bibelundervisning, lovsång, förbön och seminarier. Vi tar också tid till gemenskap, att få prata och umgås är viktigt. Temat är "Victorious" för genom Jesus kan vi segra. Ger van Veen från Holland och Clarion Samuels, Sydafrika, som båda arbetar med Teenstreet internationellt, kommer att tala under helgen.

Är Teenstreet en internationell företeelse?
- Ja, varje år hålls olika samlingar runt om i världen. Vi i Sverige brukar åka till ett stort veckolångt Teenstreet-läger i Tyskland. Det hålls juli och augusti och förra året kom 4 000 deltagare från många länder, berättar hon.

Så Teenstret-helgen är ett mini-läger?
- Det kan man säga. Och det är roligt att deltagarna kommer från olika samfund. Både de som har en kristen bakgrund men inte beslutat att följa Jesus och kompisar till ungdomar som har en tro, är med under helgen.

Vad skiljer er från andra liknande kristna tonårsläger?
- Det finns flera bra kristna läger för tonåringar. Det unika med Teenstreet är att vi har ett stort bibelfokus, att vi spänner över många olika samfund och internationellt även över kultur- och nationsgränser.

Text: Thomas Manfredh 

Urpsrungligen publicerad på www.dagen.se tor 21 jan 2016.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »