Tonåringar i tjänst

Skriven av OM Sverige, i Teenstreet

De är bara 11, 12 och 13 år, och ändå är de redan i tjänst. Vid en kampanj före jul bland ursprungsbefolkningen, var det tre teammedlemmar i OM Guatemala som tog med sina brorsöner för att distribuera matpaket och leksaker till barn och familjer.

"Det var så bra för dem att få se behoven hos ursprungsbefolkningen," sa OM s ledare Pilar Castro. Tonåringarna, tillsammans med åtta vuxna deltagare besökte en stad som heter Carchá i Alta Verapaz-området i Guatemala. "Vi fick vara med och välsigna 50 familjer och 200 barn i en kyrka, och på vägen gav vi bort leksaker till barn."

Till en början verkade det som om teamets planer inte alls skulle kunna genomföras. "Gud hade lagt det på mitt hjärta - att dela ut mat och leksaker till barn och familjer i detta område ", säger Pilar. "Jag visste inte hur man gör, eftersom vi inte hade några pengar. Vi började be, och lite senare vi fick ett erbjudande för detta projekt från en av våra volontärer i kyrkan. "

Teamet är mycket tacksamma för att Gud använde dem under satsningen. Pilar är särskilt tacksam för det faktum att deras unga brorsöner följde med. "Det är en önskan i mitt hjärta att en dag se dem arbeta i heltidstjänst."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »