Logos Hope seglar igen!

Skriven av Magdalena Carlén, i Logos Hope

Logos Hope seglar igen

Singapore: De senaste 6 månaderna har Logos Hope legat i torrdocka för att byta ut fartygets generatorer. Nu är projektet avslutat och Logos Hope—känt som världens största flytande bokhandel, är redo att segla igen för att komma med kunskap, hjälp och hopp.

”Vi har upplevt Guds välsignelse i finanser, planering och genomförande av detta viktiga projekt”, säger OM Ships VD Peter Nicoll (Sydafrika). ”Detta ger oss en effektivare och tillförlitligare plattform för den tjänst Gud har kallat oss till för kommande år.”

De tre viktigaste aspekterna av projektet har varit att ersätta två av fartygets generatorer och huvudkopplingstavlan för att kunna klara den ökande elektriska belastningen samt att installera ett värmeåtervinningssystem så att den tidigare bortslösade värmeenergin från avgaserna kan användas för uppvärmning av bränsle och olja.

Ombord tjänar fyra svenskar och under tiden som projektet ägde rum, sändes omkring 70 team med 250 besättningsmedlemmar ut över hela världen för att dela sitt budskap av hopp i Jesus och för att visa många på Guds kärlek.

Svenskar ombord
Anders Lindh, 21 år Tranås, var en av 25 besättningsmän som stannade kvar ombord för att hjälpa till med upprustningen. Han jobbar som rörmokare och var ansvarig för att byta ut färskvattenledningarna ombord. Nu avslutar han 2,5 år ombord:

”Jag hade ingen tidigare erfarenhet av rörmokeri, men jag har lärt mig ett nytt yrke ombord!”

Nu seglar Logos Hope vidare till hamnar i Sydostasien och senare Afrika.

Vill du också gå ombord?
Läs mer och ansök här

Anders Lindh, Logos Hope

Anders Lindh tillsammans med en liten flicka. 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »