Doulos slutar segla

Skriven av OM Sverige, i Logos Hope

Doulos, världens äldsta oceangående passagerarfartyg, slutar segla den 31 december 2009.

Skeppet är nu 95 år gammalt och byggdes 1914, endast två år efter Titanic. Ett stort restaureringsarbete har gjorts för att skeppet ska leva upp till kraven som ställs på ett passagerarfartyg, men det räcker inte. Enorma mängder stål behöver bytas ut och ytterligare underhåll göras för att få segla henne. Arbetet skulle kosta mer än 10 miljoner Euro och ta fem månader att genomföra.

Ledningen för OM Ships International anser att den kostnaden är för stor eftersom Doulos ändå skulle tvingas segla som ett fraktfartyg i fortsättningen, med väldigt begränsade begränsade möjligheter till verksamhet som följd. Mot bakgrund av detta anser ledningen för OM Ships International att kostnaden för ett ytterligare restaureringsarbete skulle bli orimligt stor.

Därför har beslut fattats om att ta Doulos ur tjänst sista december i år.

Många svenskar har varit ute som volontärer på Doulos, men idag finns inga svenskar ombord. Många svenskar finns dock ombord på Doulos systerskepp Logos Hope.

Fullständigt pressmeddelande på engelska

 

Internationell press contact:
Ken Miller, Director of Communications, at OM Ships International's head office in Germany.
Tel: +49-(0)173-679-3540 (Cell), +49-(0)6261-9263-43 (Direct),
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ">E-mail
Internet: www.omships.org

Presskontakt i Sverige
Martin Ström, Missionsledare för OM Sverige
Tel: 070-682 69 62 (Mobil), 036-18 44 91 (Reception)
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »