Sport och spel med evangelium - El Salvador

Skriven av OM Sverige, i Logos Hope

 


Nyligen bevittnade stadsdelen Soyapango i San Salvador Soyafest 2012, som organiseras av en lokal kyrka med stöd av OM El Salvador. Det var en dag för barn, tonåringar och föräldrar att njuta av roliga aktiviteter.

Mer än 2000 personer från olika offentliga skolor, kyrkor, barnens centrum för utveckling och andra från hela staden kom under dagen med underhållning utan att veta att mitt i allt det roliga kunde de få möta Jesus och börja ett nytt liv.

En fotbollsmatch blev ett perfekt tillfälle att presentera evangeliet. En turnering mellan de olika skolorna var en viktig händelse. Under pauserna var det församlingsmedlemmar, OM teamet och andra volontärer som delade evangeliet. Många tonåringar tog emot Jesus som sin frälsare.

"Gud verkade på ett underbart sätt genom att använda sport och spel som en strategi för att dela de goda nyheterna", säger Daniel Caballero, i OM El Salvadors team. "Prisa Gud för möjligheter som dessa."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »