Lärdomar av lärjungaskap

, i Logos Hope

Rizal, Filippinerna

Tidiga morgonpromenader och eftermiddagssamtal var tid för undervisning och lärande för Boyd Srisakunphaet (Thailand). Som en del av ett team från Logos Hope hjälper Boyd till med bibelstudier, ungdomssamlingar och hembesök i Fishport Alliance Church. Han lärjungatränar också en nykristen som heter James. James företag gick nyligen i konkurs och utsattes också för en stroke som gjorde honom delvis förlamad. Med James stora iver att lära sig och Boyd som bara hade jobbat med yngre människor förut, kommenterar "Den här gången utmanade Gud mig verkligen genom att ge mig människor som är äldre, men James lyssnar." Med tanke på den tid som han har fått spendera med Boyd och hans team berättade James: "När teamet från Logos Hope kom var jag en ung kristen, men jag vet att jag har fått växa mer."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »