Ny församling grundades under VM 2010

Skriven av OM Sverige, i Afrika

Makwati Community Church är en ny församling som startades i Zambia, som ett resultat av möten under fotbolls-VM. Ett tält var rest i centrum av samhället där man kunde titta på matcher på en stor skärm. Efter VM har tältet återbördats till ägaren, men folk ville fortsätta gemenskapen och höra evangeliet.

De började att mötas på en dammig, öppen fotbollsplan, där de bad och lovsjöng Gud. Det förvånade teamet att nya människor anslöt hela tiden och valde att följa Jesus, trots att mötena hölls utomhus.

Sedan dess har samhället gett dem en tomt för en byggnad som kan tjäna som skola under veckan, kyrka på söndagar och användas för sportevenemang på helger och lov. De överväger också att använda byggnaden till utvecklingsprojekt som trädgårdsarbete, snickeri och sömnad för att hjälpa till att upprätthålla kyrkan och skolan, men också för att bidra till samhällets utveckling. Just nu finns det cirka 200 barn utan tillgång till skola i samhället.

Prisa Gud för denna nya församling och för de nya troende. Be att Gud snart ska förse med en byggnad för den nya församlingen och skolan.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »