Ny församling grundades under VM 2010

Skriven av OM Sverige, i Afrika

Makwati Community Church är en ny församling som startades i Zambia, som ett resultat av möten under fotbolls-VM. Ett tält var rest i centrum av samhället där man kunde titta på matcher på en stor skärm. Efter VM har tältet återbördats till ägaren, men folk ville fortsätta gemenskapen och höra evangeliet.

De började att mötas på en dammig, öppen fotbollsplan, där de bad och lovsjöng Gud. Det förvånade teamet att nya människor anslöt hela tiden och valde att följa Jesus, trots att mötena hölls utomhus.

Sedan dess har samhället gett dem en tomt för en byggnad som kan tjäna som skola under veckan, kyrka på söndagar och användas för sportevenemang på helger och lov. De överväger också att använda byggnaden till utvecklingsprojekt som trädgårdsarbete, snickeri och sömnad för att hjälpa till att upprätthålla kyrkan och skolan, men också för att bidra till samhällets utveckling. Just nu finns det cirka 200 barn utan tillgång till skola i samhället.

Prisa Gud för denna nya församling och för de nya troende. Be att Gud snart ska förse med en byggnad för den nya församlingen och skolan.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »