En glad dans efter helandet - Ghana

Skriven av OM Sverige, i Afrika


Vid en kampanj nyligen, träffade OM Ghanas fältledare Chris Insaidoo och teamet en tonåring vid namn Bernice, när de gick dörr till dörr för att inbjuda bybor till kvällens program.

Bernice hade lidit av en sjukdom i fem år och för att kunna gå, fick hon stödja sig på två systrar. Hon kunde knappt röra sina ben, och kunde inte se, höra eller tala. Teamet förstod att denna flicka hade stora behov och de lade händerna på henne och bad. Gud hörde deras böner och botade Bernice helt. Hon kunde gå, hoppa, dansa och till och med tala. Bernice blev helt överväldigad och grät av glädje.

Bernice och hennes familj gick den kvällen på teamets program tillsammans med 400 andra människor från byn. När de andra byborna såg Bernice dansa, blev de chockade. Många människor kom till tro den kvällen, inklusive Bernice och hela hennes familj.

Tacka Gud att han helande Bernice och att hon och hennes familj har valt att följa Kristus. Be för dem i deras nya tro. Be för den lokala församlingen, som nu måste göra en hel del uppföljning.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »