Fattiga barn delar det lilla de har - Sydafrika

Skriven av OM Sverige, i Afrika

 

OM arbetare på ett center i Mamelodi, Sydafrika, berördes starkt av nyheterna om svälten i Somalia. De bestämde sig för att dela denna nyhet med barnen som kommer till centret efter skolan.

Dessa barn kommer också från svåra förhållanden och står inför många utmaningar varje dag. De förstår vad det innebär att ha stora behov, och många vet hur det känns att sova med en tom mage.

Barnen såg en video om behovet i Somalia. De fick veta att miljoner människor har drabbats av förödande hungersnöd, att oräkneliga liv gått förlorade och att människor kämpar för sin överlevnad.

Barnen blev djupt berörda av vad de såg och hörde och bad till Gud att ingripa i krisen. De tog också den lilla mängd fickpengar de hade, så lite som 1 rand (cirka 15 US cent)-och erbjöd det i tron att det kan rädda barns liv. De pengar som samlades in kommer att skickas till en hjälporganisation som arbetar bland de behövande i Somalia.

Den dagen visade dessa barn att alla kan hjälpa till. Gud förändrar världen för dessa barn som deltar i programmet i Mamelodi. Gud kommer också att förändra världen genom dem. Prisa Gud att han rörde vid dessa barns hjärtan. Be att de växer upp till män och kvinnor som vet hur man ger generöst.

Du kan också ge!

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »