Vågor av bön - Madagaskar

Skriven av OM Sverige, i Afrika

OM Madagaskars team har en passion för att mobilisera församlingarna i landet genom att utveckla deras världsbild och öka medvetenheten om vad Gud åstadkommer globalt. Under 2006 lanserades radioprogrammet "Jesus lever". I början bestod programmet mest av att lyssnarna fick ringa in med böneämnen.

Programmet har sedan dess bytt namn till "World Challenge" och man har bytt fokus. De utmanar nu lyssnarna att be för olika arbeten runt om i världen. Aktuella ämnen har bland annat varit bön för den muslimska världen och den förföljda kyrkan. Dessutom får lyssnarna två dagliga SMS-meddelanden från "World Challenge": på morgonen får de en bibelvers och på kvällen en böneutmaning. "World Challenge" är också värd för en årlig bönekonferens, som i år samlade cirka 700 personer.

Be gärna för OM Madagaskars team och deras vision att mobilisera fler kyrkor för mission. Be att många fler i Madagaskars församlingar skulle bli inspirerade att engagera sig.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »