Gud, om du har andra planer...

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

 

Shirley's* plan var bara att ha semester och besöka sina vänner Arien och Jill som var på team i östra Europa. På planet bad hon "Gud, om du har andra planer, så är jag med på det" ... och det hade han: När Jill berättade om Bobs uppsökande verksamhet bland romerna i Bayash blev Shirley entusiastisk. Hon och Jill åkte spontant på en 2 dagars resa till Kroatien, där de anslöt sig till en grupp från Rumänien som arbetade bland barn i romska byar norr om Zagreb. Trots frustrationen att inte kunna kommunicera, varken med den rumänska gruppen eller de romska barnen, iakttog Shirley bara de andra, och kramade och lekte med barnen. En liten flicka, med bara en smutsig skjorta som knappt täckte hennes nakna kropp, var så rädd att hon inte ville delta i gruppen. Shirley höll länge ut sin hand tills flickan bestämde sig för att komma närmare och tillät henne att lyfta upp henne. Shirley höll henne en stund, och slutligen kunde hon gå till gruppen och sätta ner henne med de andra. Efter programmet började Shirley snurra runt med en annan tjej - snart hade ytterligare12 radat upp sig. När hon kände sig yr, knäböjde Shirley på golvet. Ett livligt tjatter startade då bland barnen. Till slut förstod Shirley att de var förvånade över att hon inte hade något emot att hennes byxor blev smutsiga och att hon gillade att leka med dem.
Senare fick Jill frågan "Gillar ni verkligen vårt folk?! De flesta människor är rädda för oss! "
Shirley åkte hem efter semestern med en stor längtan att be för Bayash och andra folk som OM arbetar bland. Hon funderar nu på att komma tillbaka till jul-kampanjen.

 

* namnen är fingerade

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »