Hundratals människor berörs av giftigt avfall i Ungern

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Bus4Life_at_the_toxic_waste_spill_area_in_Hungary

Förra måndagen brast en dammanläggning vid en reservoar med giftigt avfall nära Kolontar. En yta på ca 40 kvadratkilometer översvämmades av en giftig flod av slam, och påverkar sex byar och en del av en stad.

I samarbete med ungerska Baptist Aid, tjänstgör för närvarande OMs Bus4Life som en bas för räddningspersonal och frivilliga i det värst drabbade området Kolontar. Militärer och frivilliga arbetar tillsammans med lokalbefolkningen för att påbörja den jättelika uppgiften att rensa upp giftig lera i hela området. Förutom att ge praktisk hjälp i form av mat, varma kläder och sängkläder, erbjuder ett team av pastorer och kuratorer känslomässigt och andligt stöd till drabbade invånare och volontärer. Hör av dig till OM ifall du vill stödja arbetet.


Be för de hundratals människor som har förlorat allt, för anhöriga som sörjer sina döda och för de många sjuka och skadade som finns på sjukhus i hela regionen. Be för regeringen och miljöexperter som försöker hitta olika sätt att begränsa och klara upp smittan, och hindra den från att spridas vidare.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »