Hundratals människor berörs av giftigt avfall i Ungern

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Bus4Life_at_the_toxic_waste_spill_area_in_Hungary

Förra måndagen brast en dammanläggning vid en reservoar med giftigt avfall nära Kolontar. En yta på ca 40 kvadratkilometer översvämmades av en giftig flod av slam, och påverkar sex byar och en del av en stad.

I samarbete med ungerska Baptist Aid, tjänstgör för närvarande OMs Bus4Life som en bas för räddningspersonal och frivilliga i det värst drabbade området Kolontar. Militärer och frivilliga arbetar tillsammans med lokalbefolkningen för att påbörja den jättelika uppgiften att rensa upp giftig lera i hela området. Förutom att ge praktisk hjälp i form av mat, varma kläder och sängkläder, erbjuder ett team av pastorer och kuratorer känslomässigt och andligt stöd till drabbade invånare och volontärer. Hör av dig till OM ifall du vill stödja arbetet.


Be för de hundratals människor som har förlorat allt, för anhöriga som sörjer sina döda och för de många sjuka och skadade som finns på sjukhus i hela regionen. Be för regeringen och miljöexperter som försöker hitta olika sätt att begränsa och klara upp smittan, och hindra den från att spridas vidare.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »