Tonåringar stöder Moldavien

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Living_water

Varje dag, får 180 barn i Moldavien en varm måltid, tack vare hjälp från kristna tonåringar i Västeuropa. Ungdomar som var med på TeenStreet Europa 2010 samlade in 39.500 euro  till OM Moldaviens dagcenter genom RAG programmet. (RAG = Raise and give, dvs samla och ge)
Tonåringarna samlade sponsorer bland vänner och familj. Under TeenStreet, tjänade de sedan poäng genom att memorera bibelverser och delta i en rad olika aktiviteter. ArtZone fick in över 1.000 euro genom en konstauktion, och den färöiska gruppen hade samlat in över 1.800 euro vid en egen insamling.
Stefanie Davidse från OM Moldavien tackade TeenStreet och sade: "Med hjälp av donationer som getts av TeenStreets tonåringar, har massor av barn blivit välsignade. Tillsammans med 10 olika kyrkor, kan OM Moldavien hjälpa 180 barn genom att ge dem en varm måltid och hjälp med läxor. Genom olika aktiviteter får barnen också höra om Guds kärlek till dem."
"För många av dessa barn, är dagcentret deras andra hem. Många har bett om att Gud ska  fortsätta förse finansiellt för att hålla centret igång. De donationer som ges av TeenStreet tonåringar är ett svar på bön för behövande barn i Moldavien! "
Prisa Gud för de insamlade medlen till barn i Moldavien. Be att denna generösa anda kommer att fortsätta, och att mer pengar kommer att samlas in nästa år. Be för OM:s arbete bland barn i Moldavien

 

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »