En gåva av generositet - Ungern / Lifehope (UK)

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Denes hade planerat att gå på universitetet när han fick ett telefonsamtal från OM Ungern. "Skulle du vara beredd att ansluta dig till OM Lifehope missionsutbildning i England i fyra månader?" hade de frågat. Förvånad och oerhört tacksam för denna handling av generositet, svarade Denes naturligtvis ja!

Gud gjorde detta erbjudande möjligt via en schweizisk kvinna. Samtidigt som hon sökte efter ett heltidsarbete, hade kvinnan lovat Gud att hon skulle hjälpa östeuropeiska troende att bli utrustade för tjänst med en del av de pengar hon skulle tjäna. Snart fick hon sitt drömjobb, och tacksam för Guds svar på bön, kontaktade hon OM Lifehope om att aktivera någon för att delta i utbildningen.

Denes säger, "Jag är oerhört tacksam för hur Gud använde denna dam för att uppfylla sin plan. Nu, genom allt jag lär mig i OM Lifehope, ber jag att jag ska kunna hjälpa andra att upptäcka hans plan för sina liv också." Prisa Gud för denna kvinnas generositet, och att Gud öppnade en dörr för henne. Be för Denes tid på utbildningen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »