Mer än baseball - Ungern

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

"Organiserat kaos!" det är så Terry Lingenhoel beskriver träningen med 64 ungerska 5:e-klassare som ska lära sig kasta och fånga en baseball med en baseballhandske i ett litet gym på skolidrotten. I mars, fick Terry som är OM Ungerns SportsLink samordnaren och den ungerska Baseball förbundets ungdomsutveckling Officer, lära ut baseball till över 400 studenter i fyra ungerska grundskolor. Han hoppas att kunna rekrytera tillräckligt med spelare för att starta två ungdomslag i det 11: e distriktet i Budapest. Duncan Johnson, en kristen affärsman från Budapest, kommer att coacha dessa nya grupper tillsammans med sina två söner. "Vi vill lära ungerska barn att spela baseball samtidigt som vi berättar om Jesus för dem, säger Duncan.

Terry har grundat en basebollklubb nära OM Ungerns bas i Érd. Hans tränare når mer än 120 spelare med berättelsen om Guds kärlek. Dessutom har Rex Sokolnicki ägnat de senaste veckorna åt att lära ut baseball till över 1500 barn i 10 skolor. Alla barnen har blivit inbjudna till Baseballträningsläger i vår och fick ett barntraktat.
Be för dem som leder baseball arbetet i Ungern. Be att de barn som deltar i träningslägret ska få lära känna Jesus.

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »