Goda nyheter i sändning - Kosovo

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Varje lördag eftermiddag, sänder Dita, ledare för OMs Peja team sitt eget lokala radioprogram LAJM i Mire (Goda Nyheter) i västra Kosovo. "En syster till en troende från min församling arbetar på lokalradion," förklara Dita. "Vår församling frågade om vi kunde ha en show med en kristen inriktning, liksom en annan religion redan har sitt eget program. Radiostationen var med på noterna, och jag har nu sänt sedan oktober 2010!"

Dita talar om Bibeln, bön och hennes show spelar konsekvent kristen musik. Ibland har hon intervjuer med lokala troende som delar sitt vittnesbörd, eller lokala pastorer som talar om teman som är relevanta för lyssnarna.

"Jag är ursprungligen från Albanien men har bott i denna del av Kosovo under många år, säger Dita. "Jag vet hur svårt det kan vara att nå människor här, så det är underbart att jag genom radio kan beröra människor, som jag annars aldrig skulle träffa."

Dita hoppas kunna öppna en kristen radiostation tillsammans med kristna vänner, men det kan ta så lång tid att få saker gjorda i Kosovo. Be för större möjligheter, och för de albanska lyssnare som redan rattat in de goda nyheterna!

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »