Förändrade hjärtan - Albanien

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Sedan januari har Erna (Paraguay) varje vecka hållit en sy kurs och bibelstudium för kvinnor i en by nära Lushnje, där OM stöder en ny kristen gemenskap. Från början såg Erna att två kvinnor, Sadete och Floresha hade öppna hjärtan och sinnen för Gud och hade viss kunskap om Bibeln, även om de kom från en annan religiös bakgrund.

En dag ringde Sadete Erna, gråtande och förtvivlad och bad om förbön. Hon hade problem med sin granne och behövde Ernas visdom. Erna bad för Sadete i telefon och sa att de skulle diskutera det mer på sykursen. Det blev dock  ingen chans att tala under sykursen, men otroligt nog, sade Sadete till Erna att problemet var löst!

Både Sadete och Floresha ville tala med Erna efter bibelstudiet följande dag. "Detta mirakel är vad jag behövde för att ge mitt liv till Jesus, säger Sadete. Erna förklarade varför Jesus hade dött för dem och frågade om de ville ge sina liv till Honom. Kvinnorna svarade entusiastiskt ja och bad tillsammans med Erna, och gav sina hjärtan och liv till Jesus.

Under veckorna sedan dess har Erna sett förändringar hos dessa kvinnor. Sadete berättade sitt vittnesbörd med de andra kvinnorna på sykursen bara en månad efter att hon blev en efterföljare till Kristus. "I sex år hade jag en bibel men förstod den inte, förklarade hon. "Nu förstår jag och känner mig som en ny människa." Båda kvinnorna ber för sina familjer att de också ska få lära känna Kristus. Be att Gud svarar på deras böner.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »