Förändring på så många sätt - Kosovo

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Varje sommar brukar Kosovos OM-team i Peja arbeta med ett sommarläger för ungdomar från området.

I somras var det två OM-tjejer som fick möjlighet att fördjupa sin relation med en tonårig granne, Jeta. De bjöd in henne att tillbringa en vecka på flickornas läger för att lära sig mer om Gud -Skaparen.

"Jag älskade lägret!" rapporterade Jeta en vecka senare. "Jag tänkte aldrig på något av detta innan. Det har totalt ändrat mitt liv på så många sätt, jag önskar att jag kunde åka på läger igen den här veckan, och jag kan inte bärga mig till nästa år. Då ska jag ta med min vän."

Sedan lägret, har Jeta kommit på OM Kosovos tjej-klubb varje vecka. Där träffar hon andra tjejer som redan har påbörjat resan med Jesus. Be gärna för Jeta och hennes mor, liksom de andra tjejerna som också söker Gud.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »