Mjöl räddar liv - Albanien

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

Ett team i Albanien brukar dela ut matpaket till de fattigaste bland de fattiga i Gramsh. Denna gång fick de en 25-kilos säck med mjöl över när de var klara. De bestämde sig för att söka upp en familj som aldrig tidigare fått matpaket och ge den till dem. Det visade sig då att de kom i grevens tid. Mamman i familjen hade försökt lämna sina fyra barn till ett barnhem, eftersom hon inte hade någon mat att ge dem. Barnhemmet kunde inte ta emot dem, eftersom kvinnan var gift. Hennes man hade dock lämnat henne två månader tidigare och deras värd hotade nu att vräka dem eftersom de inte kunnat betala hyran. Den enda utväg mamman såg just nu var självmord, så att hennes barn skulle kunna få hjälp av barnhemmet. Glädjen blev stor i det hemmet när teamet kom med en hel säck mjöl och också köpte mer mat till dem. Några dagar senare dök även mannen upp. Bed för detta äktenskap och hela familjen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »