Välsignade mikroföretag - Kosovo

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

OM:arna Klara och Einar utvecklar mikroföretag. När Klaras albanska vän, Fatmira gav henne en vacker handgjord hatt, såg Klara en affärsmöjlighet. Nu har Fatmira gjort över 200 hattar och exporterat dem till Ecuador, USA och Spanien. Dessutom är ytterligare tre lokala damer inblandade i tillverkningen. Snart kommer en liten hattbutik att öppna i stan!

Men Georghi, Fatmiras make har bara ett lågavlönat säsongsarbete, så det finns fortfarande inte tillräckligt med pengar för att försörja deras tre barn. Klara och Einar gav Georghi en mikroföretagsutbildning också, så att de skulle kunna arbeta tillsammans året runt. Båda har plågat sina hjärnor för att komma på ett nytt företag. De var  mycket modfällda, när Gud, enligt Klara, gav dem idén att starta ett syltprojekt. Nu gör Fatmira och Georghi massor av olika sylter, och säljer dem med stor framgång på marknaden.

"Hela mitt liv har jag frågat Gud varför jag inte kan göra någonting som fungerar bra, varför hela mitt liv är ett misslyckande", ropade Fatmira. "Men nu är jag säker på att han besvarar mina frågor Han är med oss​​. - Det är helt enkelt ett mirakel att mina mikroföretag fungerar!" Klara har haft några möjligheter att dela Guds sanning med detta par. Fatmira är särskilt öppen för att börja vandra med Jesus som sin Frälsare och Herre.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »