Olika språk, samma Gud - Albanien

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa

 

Man hör inte mycket kantonesiska talas i Albanien, men det är modersmålet för OM:aren Maj, från Hong Kong. Ibland ber hon till Gud på sitt eget språk. Nyligen tillbringade Maj tid med en albansk troende som lider av cancer.

"Amada har tarmcancer, men hennes tro är stark!" berättade Maj. Hon besökte Amada och hennes familj för att be med dem. "Tillsammans med hennes mor, syster och små brorsöner, höll vi varandras händer i en cirkel, bad och prisade Gud", sade Maj. "Sen när jag bad på kantonesiska, började de alla att skratta. Det gjorde mig inget, jag är bara så tacksam att Guds kärlek och glädje är verklig för denna familj som står inför utmaningen med Amadas sjukdom."

Maj och en annan albansk troende planerar att besöka Amada och hennes familj varje vecka. Be att när de studerar Bibeln tillsammans, ska Guds ord få lysa upp deras liv och situation.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »