Svamp ger hopp - Ukraina

Skriven av OM Sverige, i Östeuropa


"Gud vill att himlen som kommer in i människors hjärtan ska få svämma över till andra runt omkring dem", säger australiensaren Wayne Zschech, som har arbetat i Ukraina sedan 1993. Omkring tre av 10 människor i detta land lever i desperat fattigdom, och Wayne förklarar att den lilla landsortsstad i närheten av Kiev som han flyttade till för 12 år sedan var en "återvändsgränd".

"Folk var arbetslösa, utan hopp för framtiden. Efter fyra år var vi tillräckligt många för att registrera en församling -10. Men när vår pastor åkte tillbaka till Australien, var jag tvungen att bli något som jag aldrig ville vara; pastor. Jag såg min församling i ögonen, och de var alla arbetslösa och desperata. Så vi startade en mycket enkel bibelskola och dessutom två projekt med bio-diesel och svampodling för att skapa arbetstillfällen.

"Det handlade om att smutsa ner sig. Det handlade om verkligheten. Ord betyder ingenting här i Ukraina. Det krävs att omsätta tron i handling, dag ut och dag in, så att de till slut ser att våra ord betyder något... Att vi inte kommer att ändra oss - och det gör inte heller Gud. Vi är här för att grunda en församling och det inbegriper att förändra liv på insidan och låta tron projiceras i samhället. Alla pengar vi får ihop med dessa företag går tillbaka till att skapa fler arbetstillfällen och till att återinvestera i samhället. "

Be gärna för Wayne och hans familj och andra som grundar församlingar i Ukraina, med hjälp av "Business 4 Transformation". Be Gud hjälpa dem att hitta investerare för att kunna samarbeta med ukrainska företagare för att maximera samhällsutvecklingen.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »