En fredag i soppköket...

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

Jag satt med ett äldre par vid bordet. Mannen var upprörd över politik och andra saker som inte var bra i Schweiz. "Allt brukade vara mycket bättre!" sade han. Jag kunde bara skaka på huvudet under tystnad medan jag lyssnade på vad han hade att säga. Och jag fick knappt en syl i vädret. Efter måltiden sa jag vänligt adjö och blev förvånad när paret sa, "Det var trevligt att träffa dig!" Även om jag inte hade sagt mycket denna timme hade det varit en välsignelse för dem att ha någon som lyssnade. Trots att det mesta de sagt var ganska meningslöst!

Dessutom kom Pedro till soppköket för första gången på fredagen. "Jag tänkte att ni måste vara kristna, sade han. "Ni är så trevliga!"

Om du vill hjälpa OM teamet att nå utstötta människor i centrala Zürich, kontakta OM Schweiz.

Lyssna

Läs fonetiskt

 

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »