Behovet av att vara viktig - Tyskland

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

Medan man städade upp efter en fest med OM Tysklands Xenos-team, var det en ung kurd från Irak som plötsligt vände sig bort från två araber han pratat med. Med upprörd röst sade han till Tobias (OM), "De förstår helt enkelt inte att jag inte är arab! ". Tobias lade sin hand på kurdens axel och svarade; " araber, kurder, tyskar och amerikaner - det viktigaste är att du är en person, som skapats till Guds avbild. "
Men Tobias ord verkade inte få något genomslag. När kurden först hade besökt Xenos Café ett år tidigare, hade han varken utbildning eller jobb, nu har han gått på kvällsskola och arbetar på ett lager. Han drömde om att ha egen bil och ett bra jobb, nu skröt om trucken han körde, men det var ingen bil, även om den hade fyra hjul. För den som arbetar med människor, var kurdens djupa önskan om att vara någon av betydelse uppenbar.
En syrisk kurd hade lyssnat till samtalet, han hade blivit kristen några år tidigare och tyckte om att dela sin berättelse om tro med besökare. Han sa, "Det är ett grundläggande problem för oss kurder. Det var samma sak för mig innan jag blev kristen. Men nu oroar jag mig inte längre. Nu vet jag vem jag är. "

Be för denne kurd som besöker Xenos Team. Be att han ska få finna sitt värde i Kristus. Be för Xenos Team och deras arbete.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »