Behovet av att vara viktig - Tyskland

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

Medan man städade upp efter en fest med OM Tysklands Xenos-team, var det en ung kurd från Irak som plötsligt vände sig bort från två araber han pratat med. Med upprörd röst sade han till Tobias (OM), "De förstår helt enkelt inte att jag inte är arab! ". Tobias lade sin hand på kurdens axel och svarade; " araber, kurder, tyskar och amerikaner - det viktigaste är att du är en person, som skapats till Guds avbild. "
Men Tobias ord verkade inte få något genomslag. När kurden först hade besökt Xenos Café ett år tidigare, hade han varken utbildning eller jobb, nu har han gått på kvällsskola och arbetar på ett lager. Han drömde om att ha egen bil och ett bra jobb, nu skröt om trucken han körde, men det var ingen bil, även om den hade fyra hjul. För den som arbetar med människor, var kurdens djupa önskan om att vara någon av betydelse uppenbar.
En syrisk kurd hade lyssnat till samtalet, han hade blivit kristen några år tidigare och tyckte om att dela sin berättelse om tro med besökare. Han sa, "Det är ett grundläggande problem för oss kurder. Det var samma sak för mig innan jag blev kristen. Men nu oroar jag mig inte längre. Nu vet jag vem jag är. "

Be för denne kurd som besöker Xenos Team. Be att han ska få finna sitt värde i Kristus. Be för Xenos Team och deras arbete.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »