Clowner och korruption - Brasilien

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 Den 23 mars protesterade studenterna på OM Brasiliens studieprogram mot korruption på Afonso Pena torget i staden São José dos Campos, där OM är baserat. De gjorde affischer med budskap mot korruption, utklädda till clowner och gick upp och ner på gatorna. "Clownkläderna syftade på att politikerna har sett väljarna som clowner, eftersom de stjäl vad de vill och ingen gör något för att stoppa det", säger Rafael, en av studenterna.

Människor på gatorna var mycket intresserade av ämnet, säger han, och många stannade för att säga något mot korruption. "När folk säger att politiker är korrupta, frågade vi om de själva inte var korrupta" berättade Rafael. "Jag pratade med en man som hävdade att han inte var korrupt, men då frågade jag honom om han någonsin köpt en pirat DVD. Han svarade ja och höll med mig om att han också förtjänade samma dom."

Det var där evangeliet kom in "Så jag sa att Jesus kom till världen, för att dö för oss och betala priset för våra synder, och nu är vi inte dömda längre." Studenterna var tacksamma för möjligheten att få tala om Guds kärlek. "Det var ett intressant ämne för människor", säger Rafael. "Jag hoppas kunna göra detta oftare."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »