Clowner och korruption - Brasilien

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 Den 23 mars protesterade studenterna på OM Brasiliens studieprogram mot korruption på Afonso Pena torget i staden São José dos Campos, där OM är baserat. De gjorde affischer med budskap mot korruption, utklädda till clowner och gick upp och ner på gatorna. "Clownkläderna syftade på att politikerna har sett väljarna som clowner, eftersom de stjäl vad de vill och ingen gör något för att stoppa det", säger Rafael, en av studenterna.

Människor på gatorna var mycket intresserade av ämnet, säger han, och många stannade för att säga något mot korruption. "När folk säger att politiker är korrupta, frågade vi om de själva inte var korrupta" berättade Rafael. "Jag pratade med en man som hävdade att han inte var korrupt, men då frågade jag honom om han någonsin köpt en pirat DVD. Han svarade ja och höll med mig om att han också förtjänade samma dom."

Det var där evangeliet kom in "Så jag sa att Jesus kom till världen, för att dö för oss och betala priset för våra synder, och nu är vi inte dömda längre." Studenterna var tacksamma för möjligheten att få tala om Guds kärlek. "Det var ett intressant ämne för människor", säger Rafael. "Jag hoppas kunna göra detta oftare."

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »